Actualitate

Hangarul pentru elicopterul SMURD: lucrări demarate

La începutul lunii noiembrie a.c. au fost demarate lucrările ce prevăd realizarea hangarului pentru elicopterul SMURD și a spațiilor aferente acestuia, o etapă ce urmează firesc celei de proiectare a obiectivului de investiții arătat mai sus.

Această investiție vine să sprijine demersul de a asigura intervenția aeromedicală operativă, în cazul producerii unor situații de urgență în regiunea de Nord-Vest a țării. Amplasamentul pe care se realizează investiția este situat în orașul Jibou, imobilul fiind predat, în condițiile prevăzute de lege, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, în domeniul public al județului Sălaj (H.G. 1042/18.11.2014), în scopul construirii, asigurării şi amenajării de către Consiliul Judeţean Sălaj a unui hangar pentru un elicopter SMURD.

Astfel, lucrările prevăd realizarea unui hangar și a unor spații pentru întreținerea elicopterului SMURD, realizarea unui heliport (pistă pentru aterizare/decolare, zona de protecție, balizaje) dar și amenajarea în clădirea - pavilion administrativ existentă, a unor spații anexe, care să asigure logistica aferentă funcționării și întreținerii echipamentelor precum și a unor spații destinate personalului navigant și medical (birouri, spații de odihnă, grupuri sanitare, ateliere). Valoarea contractată pentru realizarea acestei investiții depășește 1.415.000 lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului.

Prin amplasarea și realizarea acestui punct de operare SMURD este vizată acoperirea necesităților de intervenție în misiuni aeromedicale de pe întreaga rază a regiunii de Nord-Vest – atât pentru județele învecinate cât și pentru județul Sălaj -, putându-se astfel asigura transportul pacienților aflați în situație critică care necesită o intervenție rapidă și specifică, către oricare spital ori aeroport din țară, în funcție de condițiile impuse de respectivele situații.

Joomla Templates by Joomla51.com