Actualitate

Informare de presă

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a participat joi, 10 februarie, alături de Daniel Săuca, directorul Centrului de Cutură şi Artă Sălaj, la o conferinţă de presă prilejuită de aniversarea a 10 ani de la apariţia noii serii a revistei de cultură Caiete Silvane, editată de Centrul de Cultură şi Artă, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Judeţean Sălaj, a Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Zalău, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Sălaj, Biblioteca Judeţeană Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Direcţia Judeţeană de Cultură, Cenaclul literar "Silvania", Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Arhivele Naţionale – filiala Sălaj şi Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" filiala Zalău.

"Cred că validarea în timp a revistei Caiete Silvane şi faptul că ea a reuşit să devină chiar o instituţie dovedeşte că a fost un proiect serios încă de la început şi, în timp, cei care au devenit colaboratori au adus valoare adăugată acestui produs cultural. Îmi amintesc că în urmă cu 10 anin apăreau episodic reviste editate de diverse instituţii, atunci când erau bani, şi primele întrebări la momentul la care am decis să scoatem un produs care să fie valoros şi reprezentativ pentru judeţ au fost legate de format, chiar şi de culori. Iată că de 10 ani revista apare şi s-a dezvoltat şi a adus în jur personalităţi importante", a precizat, la conferinţa de presă, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Caiete Silvane, principala revistă de cultură din Sălaj, editată de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului, aniversează în luna februarie 10 ani de la primul număr al noii serii a publicaţiei, prilej cu care a fost realizat un plic aniversar şi o ştampilă specială pe care apare numele revistei şi cu care va fi francată, vineri, 20 februarie, toată corespondenţa ce trece pe la principalul oficiul poştal din Zalău.

"În urmă cu 10 ani apărea primul număr al noii serii a revistei de cultură Caiete Silvane. Atunci, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, am reuşit să strângem principalele instituţii de cultură a judeţului şi am pornit în acest demers. (...) E, cum spuneam, un moment de bucurie. Sper să avem cât mai mulţi ani de acum înainte împreună, pentru că cel puţin revista Caiete Silvane a demonstrat un lucru extrem de important şi anume că împreună, instituţiile de cultură, oamenii de cultură pot să facă lucruri frumoase atunci când colaborează. Iar într-un oraş şi un judeţ mici eu cred că această colaborare este esenţială", a declarat Daniel Săuca, redactorul şef al publicaţiei culturale.

Acesta a adăugat că ediţia a VIII-a a Zilelor Caiete Silvane, ce va avea loc în perioada 19-21 aprilie, va fi dedicată aniversării revistei, la eveniment fiins invitaţi scriitori din întreaga ţară.

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com