Actualitate

Un acces rutier mai bun pentru locuitorii din vestul județului Sălaj: se încheie o altă etapă de modernizare ori reparații ale drumurilor județene

Asumate ca o prioritate de investiții de către Consiliul județean, intervențiile în ceea ce privește reabilitarea, modernizarea ori reparațiile drumurilor județene se apropie de încheierea unei noi etape de lucrări. Astfel, pe parcursul lunii octombrie a.c. se vor recepționa lucrări de modernizare și reparații ale unor sectoare de drumuri județene (8): DJ 108 F: Șimleu Silvaniei – Moiad, DJ 110E: Nușfalău – Plopiș, DJ 110E: Plopiș - Făgetu, DJ 109 P: DN 1H - Halmășd – Cerișa – Cosniciu de Sus – Cosniciu de Jos, DJ 109 P: Ip - Camăr, DJ 191 D: Nușfalău – Boghiș - Valcău de Jos, DJ 191C: Ratin - Crasna – Aghireș, DJ 110B: Șimleu Silvaniei - Ilisua; Lompirt - DN1F.

Accesul și un tranzit rutier mai facil al locuitorilor zonelor deservite de traseele acestor drumuri ori sectoare de drum județean, creșterea mobilității acestora, a mărfurilor spre legături rutiere în interiorul județului ori cu județele vecine (în acest caz, spre și dinspre județul Bihor și Satu Mare – frontieră), precum și facilitarea accesului pentru transportul școlar ori cel sanitar dar și spre zone de potențial economic și turistic, constituie o preocupare continuă a intervențiilor asupra drumurilor județene și a prioritizării acestora.

Concentrate, în această etapă, cu preponderență în partea de vest a județului, finalizarea acestor lucrări va asigura, de asemenea, pentru cei peste 100.000 de locuitori ai județului - rezidenți ai celor două orașe și nouă comune situate în aria traseelor de drum și a legăturilor rutiere facilitate - precum și, celor aflați în tranzitul acestor zone, un confort și o siguranță rutieră sporită în trafic.

Lucrările celor aproape 90 km de drumuri județene modernizate ori reparate în această etapă au fost finanțate din bugetul județului, având o valoare de peste 31.000.000 lei.

Joomla Templates by Joomla51.com