Actualitate

Lucrări finalizate și recepționate: sectoare ale drumurilor județene 191 D, Nușfalău – Boghiș - Valcău de Jos și 109 P, Ip – Camăr

5 noiembrie 2015. Execuția lucrărilor privind două dintre sectoarele de drumuri județene cuprinse în programul de reparații a fost finalizată, recepția lucrărilor efectuate având loc pe parcursul săptămânii trecute, respectiv la începutul acesteia. Este vorba despresectoare ale drumurilor județene 191 D: Nușfalău – Boghiș - Valcău de Jos și 109 P: Ip – Camăr, sectoare de drum cu lungimi medii de 10 km asupra cărora s-a intervenit cu lucrări ce au presupus realizarea unor covoare asfaltice, precum și a marcajelor rutiere aferente.

Cele două sectoare de drum se înscriu într-o serie de intervenții asupra a 4 drumuri ori sectoare de drumuri județene cuprinse în programul de reparații, situate cu precădere în vestul județului (termenele de recepție inițiale estimate pentru unele dintre acestea, fiind extinse pentru luna noiembrie a.c.), care odată finalizate vor asigura, atât din perspectiva conectivității locale cât și a celei regionale, un acces rutier mai facil și mai sigur atât pentru pasageri cât și pentru mărfurile tranzitate în zonă.

Pe de altă parte, referindu-ne la sectoarele de drum amintite, având o calitate îmbunătățită în urma lucrărilor realizate, acestea contribuie și sprijină eforturile fiecărei comunități locale în ceea ce privește dezvoltarea proiectelor de investiții pe plan local, cele cinci comune traversate de traseele sectoarelor de drum beneficiind, din această perspectivă, de mai buna accesibilitate oferită de îmbunătățirea infrastructurii rutiere: ex.centrele de informare turistică din zonă care sunt dezvoltate de către comune, ori proiecte ce vizează reabilitarea unor dispensare, baze sportive și grădinițe, precum și o mai bună mobilitate asigurată serviciilor specializate pentru situații de urgență.

Dată fiind și caracteristica preponderentă a mediului de afaceri prezent în zona deservită de traseele drumurilor județene – pe de o parte comerțul și serviciile, dar și producția de instrumente științifice de măsură și control, de mobilă ori cea agricolă – aceste intervenții asupra sectoarelor de drum amintite, vin în întâmpinarea nevoii de asigura un tranzit facil, rapid și sigur a mărfurilor în zonă. De asemenea, transportul de persoane, fie că ne referim la cel asigurat prin curse regulate în zonă fie la cel individual (domestic sau în scop turistic) beneficiază de confort și siguranță sporite.

Garanția lucrărilor executate pe sectorele de drum amintite este de 24 de luni de la data recepției la terminarea lucrărilor, respectiv de 6 luni pentru marcajele rutiere, iar valoarea contractată a acestora este de peste 4.500.000 lei, fiind asigurată din bugetul județului.

Joomla Templates by Joomla51.com