Actualitate

Programul destinat reparațiilor drumurilor județene pe anul 2015 ajuns la final: lucrările la sectoarele DJ 191C: Ratin - Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș și DJ110B: Șimleu Silvaniei – Ilișua și Lompirt - DN1F au fost finalizate și recepționate

Pe parcursul intervalului 16 - 20 noiembrie a.c. au fost recepționate lucrările la ultimele sectoare de drumuri județene cuprinse în programul de reparații al acestora pe anul 2015. Este vorba despre sectoare ale DJ 191C: Ratin - Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș și ale DJ110B: Șimleu Silvaniei – Ilișua și Lompirt - DN1F.

Lucrările, constând în realizarea unor covoare asfaltice, s-au efectuat pe mai bine de 18 km în cazul DJ 191C: Ratin - Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș și depășesc 7,5 km pe sectoarele supuse lucrărilor de reparații ale DJ110B: Șimleu Silvaniei – Ilisua și Lompirt - DN1F.

Astfel, în ceea ce privește DJ 191C: Ratin - Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș, lucrările de reparații realizate aduc și locuitorilor comunelor situate pe traseul acestui drum județean un acces rutier îmbunătățit și sigur, mai multe intervenții asupra drumurilor județene concentrându-se pe parcursul acestui an obiectivului de a oferi un acces mai bun și sigur locuitorilor din vestul județului Sălaj. Alături de aceștia, și ceilalți participanți la trafic, aflați în tranzit, beneficiază de conexiuni rutiere mai bune și mai rapide în zonă, accesul rutier spre și dinspre municipiul Zalău, județul Cluj ori Bihor (E60) și nu numai, fiind astfel îmbunătățit. Cu o concentrație și reprezentare semnificativă a mediului de afaceri în zonă dar și cu o diversitate de servicii către populație (servicii de asistență medicală, de protecție socială, servicii pentru situații de urgență etc.) și alte proiecte aflate în derulare în comunitățile rurale situate pe traseul drumului, această etapă de reparații în care a fost inclus acest sector de drum județean, vine să sprijine și din acest punct de vedere, o mai bună accesibilitate a zonei.

Sectoarele drumului județean 110B: Șimleu Silvaniei – Ilisua și Lompirt - DN1F asupra cărora s-a intervenit cu lucrări de reparații vin să completeze obiectivul de a îmbunătăți accesul rutier în vestul județului și legăturile rutiere ale acestei zone atât intra cât și interjudețean, atât prin lucrările de reparații deja amintite cât și prin alte tipuri de lucrări (investiții – modernizări și reabilitări) adresate drumurilor și sectoarelor de drumuri județene din vestul județului. Cu o diversificare și o tendință ascendentă a economiei locale și zonale, accesibilitatea locuitorilor satelor comunei Sărmășag și transportul de mărfuri în zonă ori tranzitul, atât spre ori dinspre orașul Șimleu Silvaniei și județul Satu-Mare (E81), este îmbunătățită odată cu finalizarea lucrărilor asupra acestor sectoare ale drumului județean amintit.

Valoarea contractată a lucrărilor de reparații pentru sectorul drumului județean 191C: Ratin - Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș depășește 4.780.000 lei. Peste 1.850.000 lei reprezintă valoarea contractată a lucrărilor de reparații pentru sectoarele drumului județean 110B: Șimleu Silvaniei – Ilisua și Lompirt - DN1F. Finanțarea lucrărilor pentru reparațiile sectoarele celor două drumuri județene amintite a fost asigurată de la bugetul județului.

Perioada de garanție a lucrărilor de reparații, atât în ceea ce privește sectoarele DJ 191C: Ratin - Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș cât și pentru sectoarele drumului județean 110B: Șimleu Silvaniei – Ilișua și Lompirt - DN1F, este de 24 de luni de la data recepției la terminarea lucrărilor, iar pentru lucrările de marcaje rutiere perioada de garanție este de 6 luni.

 

Joomla Templates by Joomla51.com