Actualitate

Legătura rutieră dinspre Șimleu Silvaniei spre drumul european E81 prin Moiad îmbunătățită: lucrările de reabilitare a sectorului drumului județean 108F Șimleu Silvaniei – Moiad au fost finalizate și recepționate

Calendarul de recepție a lucrărilor incluse în programul de investiții destinat drumurilor județene pe anul 2015, derulat de către Consiliul județean, a continuat marți, 22 decembrie 2015 cu recepția lucrărilor de reabilitare a sectorului drumului județean 108F, Șimleu – Silvaniei – Moiad (comuna Sărmășag, județul Sălaj).

Este vorba despre aproape 12 km (km. 4+200 – 16+000) ai sectorului de drum județean amintit care au fost reabilitați, lucrările presupunând pe lângă reabilitarea părții carosabile, refacerea podețelor și betonarea șanțurilor.

Investiția finalizată asigură o legătură rutieră mult îmbunătățită și un acces mai rapid a locuitorilor orașului Șimleu Silvaniei și comunelor parcurse de traseul sectorului drumului județean amintit spre drumul European E81, asigurând zonei și transportatorilor ce parcurg trasee rutiere în zonă (atât pasageri cât și mărfuri) o mai bună accesibilitate și condiții de transport mai rapide și sigure.
Proiectul de reabilitare a celor aproape 12 km ai drumului județean 108F contribuie și la o mai bună accesibilitate și conectivitate a investițiilor publice derulate în zonă de primăriile comunelor riverane traseului sectorului de drum județean precum și a celor private, cu o reducere a timpilor de parcurgere a distanței rutiere, o mai bună deschidere din punct de vedere al accesibilității acestora.
De asemenea, accesul spre orașul Șimleu Silvaniei, în ceea ce privește transportul elevilor ori spre serviciile publice din oraș se poate desfășura, odată cu finalizarea reabilitării acestui sector de drum, în condiții de siguranță sporite și cu timpi de parcurgere a distanței rutiere mai reduși.

Valoarea contractată a lucrărilor este de peste 8.995.000 lei (TVA inclus), finanțarea lucrărilor fiind asigurată de la bugetul județului iar perioada de garanție a lucrărilor este de 2 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Joomla Templates by Joomla51.com