Actualitate

Facem bine pentru a te face bine!

Trauma fizică redusă și o recuperare mai rapidă a pacienților prin intervenții laparoscopice – blocul operator al Spitalului județean dotat cu încă o trusă instrumentar laparoscopic

Începând cu luna octombrie a.c. pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău care optează pentru intervențiile laparoscopice pot beneficia de serviciile utilizării a încă unei truse in strumentar laparoscopic cu care a fost dotat blocul operator al spitalului.

Noul echipament continuă seria dotărilor de care se bucură diferite secții și compartimente ale Spitalului în cadrul programului partenerial “Facem bine pentru a te face bine!” derulat în sprijinul pacienților de către TenarisSilcotub și Consiliul județean. Astfel, noul echipament vine în întâmpinarea opțiunii pacienților pentru această metodă de intervenție (laparoscopic) precum și diversificării tipului de operații laparoscopice practicate la Spitalul județean, constatându-se, de altfel, în ultima perioadă, o creștere a numărului unor astfel de intervenții chirurgicale în activitatea blocului operator.

Avantajele operațiilor laparoscopice constau în reducerea traumei fizice pentru pacient și o recuperare mai rapidă a acestuia cu scăderea numărului de zile de spitalizare. În plus, prin completarea dotării cu echipament medical a blocului operator, grație achiziționării acestei truse instrumentar lapaoroscopic, se ameliorează și circuitul acestui tip de echipament între Blocul Operator și Sterilizare atât în asigurarea conformă a timpilor proceselor de decontaminare (spalare, dezinfecție și sterilizare) cât și în eficientizarea activității medicilor chirurgi care pot astfel, răspunde mai rapid nevoilor pacienților.

Cu o valoare de aproape 74.000 lei, acest proiect de dotare cu echipament medical a blocului operator din Spitalul județean se înscrie în seria inițiativelor sociale şi comunitare ale Consiliului județan de îmbunătăţire a condiţiilor de îngrijire și asistență medicală pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău realizate cu sprijinul TenarisSilcotub.

Joomla Templates by Joomla51.com