Restaurare ansamblu Castel Beldy

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

I - DATE GENERALE
Titlul proiectului: „Restaurare ansamblu Castel Beldy”;
Amplasamentul (judeţul, localitatea, strada, numărul): jud. Sălaj, loc. Jibou, str. Stejarilor, nr. 199;
Beneficiar: JUDEŢUL SĂLAJ.


Sursa de finanțare: Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11.Turism și cultură, Investiția I1 - Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Modernizarea /reabilitarea siturilor turistice.
Valoarea totală a proiectului: 34.685.044,70 lei, valoarea maximă a finanțării nerambursabile a proiectului fiind de 21.914.415,23 lei.
Perioada de implementare a proiectului: 45 de luni de la data semnării Contractului de finanțare.
Obiectivul general al proiectului: protejarea și valorificarea patrimoniului cultural al județului Sălaj și a identității culturale prin restaurarea ansamblului Castel Beldy și transformarea acestuia într-un centru de evenimente culturale.
Principalele lucrări propuse:

Implementarea cu succes a acestui proiect va reda publicului vizitator un monument istoric important atât din punct de vedere arhitectural, cât și cultural și va conduce, de asemenea, la dezvoltarea economică a Județului Sălaj, ca urmare a creșterii numărului de vizitatori.

Prin efectele sale de antrenare a unor avantaje competitive pentru dezvoltarea durabilă a Judeţului Sălaj, proiectul inaugurează calea creării şi modernizării infrastructurii turistice şi sporirii indicelui de atractivitate a judeţului, în scopul consolidării unui mediu prietenos pentru investiţii străine şi fluxuri turistice în sistem integrat.

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – Următoarea GenerațieUE”
https://mfe.gov.ro/pnrr/
https://www.facebook.com/PNRROficial/