Încep lucrările de alimentare cu apă în alte 11 localități din județul Sălaj

Marți, 12 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Sălaj a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru “Extinderea sistemului de alimentare cu apă în zona Bălan-Letca-Lozna”, derulat de Compania de Apă Someș S.A în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”. Contractul are o valoare de aproape 40 milioane lei fără TVA, cu o durată de execuție de 23 luni. Lucrările vor viza extinderea rețelei de apă potabilă în 11 localități rurale din județul Sălaj, în care se vor construi rețele noi de distribuție în lungime totală de 58 km cu 2337 branșamente, 6 rezervoare, 6 stații de clorinare, 2 stații de pompare alături de 44 km de conductă de aducțiune. Localitățile vizate sunt: Surduc, Cristolț, Tihău, Cristolțel, Văleni, Băbeni, Ciocmani, Cuciulat, Letca, Toplița, Lozna.

”Începutul de an vine cu o veste bună pentru sălăjenii din comunele Surduc, Cristolț, Băbeni, Letca și Lozna. Acest contract de lucrări, ca de altfel întreaga investiție realizată de către Compania de Apă Someș, va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității apei potabile și la creșterea gradului de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în cele 5 comune. Felicit conducerea Companiei de Apă Someș, precum și administrațiile locale, pentru că prin efortul lor și munca depusă vor aduce bunăstare în rândul cetățenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” în ansamblul lui are o valoare totală de 355.636.401 EUR (fără TVA). Până în momentul de față, în cadrul proiectului s-au mai semnat contracte de lucrări pentru zonele: Zalău - extinderi, Jibou, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei, zona Vârșolț-Crasna-Ban-Cizer, zona Hida-Sutoru și Romita-Bogdana. Această investiție înseamnă, de asemenea, și aducțiunea apei potabile din sursa Tarnița – Cluj.


Tipărire