Ministrul Dezvoltării, în vizită la Consiliul Județean Sălaj

Conducerea Consiliului Județean Sălaj s-a întâlnit vineri, 5 martie, cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, context în care au fost discutate oportunitățile de finanțare pentru administrația publică locală.

La eveniment au participat, alături de președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Claudiu Bîrsan și Szilagyi Robert, secretarul general al județului, Cosmin Vlaicu, precum și parlamentarii UDMR Sălaj Kovacs Iren și Seres Denes.

Cu acest prilej, ministrul Cseke Attila a prezentat posibilitățile de finanțare prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării și a anunțat lansarea finanțării pentru cadastrarea sectorială, prin care fiecare UAT va primi un sprijin de 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. O altă noutate o reprezintă demararea programului național pentru construirea de creșe, o inițiativă de maxim interes pentru județul Sălaj, care va avea parte de sprijinul Ministerului Dezvoltării.

“Am profitat de vizita ministrului Dezvoltării pentru a discuta despre importanța dezvoltării municipiului Zalău și a Zonei Metropolitane Zalău. Am discutat, de asemenea, despre proiecte comune, care să asigure îmbunătățirea infrastructurii din mediul rural, condiție de bază pentru dezvoltarea economică a satelor sălăjene și pentru atragerea tinerilor în aceste zone. Dezvoltarea comunităților din județul Sălaj prin atragerea de fonduri în cadrul programelor disponibile trebuie să fie o prioritate pentru toate administrațiile publice locale”, a declarat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

 


Tipărire