Lucrări de punere în siguranță pe DJ 191D

Un sector de drum de 4 kilometri din DJ 191D, afectat de alunecări de teren, va fi pus în siguranță printr-o investiție în valoare de peste 10 milioane de lei, derulată de Consiliul Județean Sălaj. Tronsonul amintit este situat pe teritoriul comunei Valcău de Jos.

Luni, 7 iunie, a avut loc predarea amplasamentului către antreprenor, acesta urmând să finalizeze investiția până în luna noiembrie.

"Pe fondul precipitațiilor abundente căzute în perioada 2019-2020, pe ambele benzi de circulație ale DJ 191D, între km 10+800 și km 14+870, au apărut cedări zonale ale carosabilului, caracterizate prin fisuri longitudinale în axul drumului, zone cu tasări ale benzilor de circulație și mari denivelări. În aceste condiții, circulația a fost îngreunată. Pentru a elimina potențialele riscuri pentru participanții la trafic, punerea în siguranță a sectorului de drum este esențială", a precizat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Banii necesari realizării lucrărilor sunt asigurați de la bugetul județului, pentru ca ulterior, Consiliul Județean Sălaj să facă demersuri pentru includerea investiției în contractul de finanțare aferent proiectului de reabilitare și modernizare a DJ 191D: Tusa - lim. jud. Cluj.


Tipărire