Vizita Premierului Florin Cîțu în Sălaj

Prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au făcut vineri, 11 iunie, o vizită de lucru în județul Sălaj. Însoțiți de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și de prefectul Dari Toma, cei doi demnitari au vizitat uzina de anvelope Michelin din Zalău și fabrica de țevi TenarisSilcotub, s-au deplasat pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului și au participat la Maratonul vaccinării, organizat în parcarea Zalău Value Centre.

Agenda vizitei a cuprins și o conferință de presă, la care au luat parte premierul, ministrul de Interne, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și președintele CJ Sălaj.

În acest context, prim-ministrul a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, subliniind că acesta nu a fost respins și nici retrimis României de către Comisia Europeană. ‼️"Nu pierdem acești bani: 29,2 miliarde de euro, îi vom lua pe toți. Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România, care vor fi terminate până în 2026: infrastructură, spitale, «România Educată», acel fond de dezvoltare pentru UAT-uri. În acest moment, suntem în procedura firească în care sunt toate țările din Uniunea Europeană. În același timp, Comisia Europeană face observații, noi răspundem", a menționat premierul.

Florin Cîțu a mai spus că pandemia nu a trecut, motiv pentru care trebuie intensificate eforturile privind vaccinarea: "Sunteți pe locul 10, un loc onorabil, dar trebuie făcut mult mai mult. Avem rezultate foarte bune, este adevărat, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această campanie de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu mai avem niciun caz de infectare".

Ministrul Afacerilor Interne a declarat că pentru Guvernul Florin Cîțu, misiunea principală o reprezintă pregătirea României pentru etapa post-pandemie. "Acest efort comun de relansare economică cuprinde un set de politici de dezvoltare și de susținere a investițiilor. Dezvoltarea este strâns legată de promovarea unui portofoliu consistent de proiecte de investiții, proiecte mature și bine fundamentate, de asigurare a surselor de finanțare, de existența resursei umane calificate, profesioniste și, poate cel mai important element, procesul de reformă a marilor sisteme publice. Guvernul este pe deplin angajat în această muncă de reconstrucție", a afirmat Lucian Bode.

Dezvoltarea județului poate fi făcută cu ajutorul Guvernului României, a precizat, la rândul său, președintele Consiliului Județean Sălaj, amintind proiectele importante susținute financiar de la bugetul de stat: "Pentru punerea în siguranță a podului peste râul Someș, pe DJ 108E, Guvernul a alocat 4 milioane de lei, în timp ce proiectul de reabilitare a DJ 109R, ce leagă localitățile Chendrea, Gălpâia și Romita, a fost finanțat cu 5 milioane de lei. Sunt investiții care vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutier din județul Sălaj și vor crește siguranța rutieră. Sumelor amintite li se adaugă cele 7 milioane de lei alocați de Guvernul României pentru Spitalul Județean de Urgență din Zalău, unitate medicală aflată în subordinea CJ Sălaj, banii fiind destinați extinderii Ambulatoriului integrat de specialitate".


Tipărire