Șase drumuri județene și patru poduri, pregătite pentru finanțare prin Programul "Anghel Saligny"

Consiliul Județean Sălaj va depune spre finanțare, prin Programul național de investiții “Anghel Saligny”, 10 proiecte de investiții. Șase dintre acestea vizează reabilitarea și modernizarea de drumuri județene, iar patru, punerea în siguranță și consolidarea unor poduri.

Este vorba despre:

Valoarea totală a acestor proiecte depășește 420 milioane de lei.

“Programul «Anghel Saligny» reprezintă o șansă de dezvoltare pentru toate comunitățile, având în vedere că pentru fiecare unitate administrativ-teritorială a fost prealocată o finațare minimă pentru cel puțin un proiect eligibil. Sălajului îi vor reveni minim 140 milioane de lei, o sumă deloc de neglijat mai ales că vorbim despre fonduri nerambursabile. În acest fel, vom reuși să degrevăm bugetul propriu de cheltuieli semnificative, dar și să rezolvăm o parte din problemele județului. Proiectele pe care le vom depune vin în continuarea procesului de dezvoltare a rețelei de drumuri din Sălaj, conștienți fiind că infrastructura rutieră modernă este factor-cheie pentru o dezvoltare unitară și echilibrată. În selectarea tronsoanelor de drum județean propuse pentru finanțare am ținut cont de starea de viabilitate, de importanța lor în ceea ce privește asigurarea conectivității și accesibilităţii localităţilor, precum și de stadiul de realizare a documentațiilor tehnice aferente proiectelor”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

În vederea promovării spre finanțare a acestor obiective de investiții, proiectele de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizelor generale estimative vor fi supuse votului aleșilor județeni în cadrul ședinței extraordinare de vineri, 15 octombrie, a Consiliului Județean Sălaj.