Reguli privind accesul în incinta Consiliului Județean Sălaj

Începând de luni, 25 octombrie, accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incinta Consiliului Județean Sălaj se face în conformitate cu noile măsuri restrictive adoptate de Guvern pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, accesul este permis doar celor care:

  • fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, prin scanarea codulului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea "Verificare reguli interne" din aplicaţia mobilă "Check DCC" pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Accesul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani este permis doar dacă sunt însoţite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani, aceasta din urmă trebuind să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, accesul se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Verificarea îndeplinirii condițiilor privind accesul în incinta Consiliului Județean Sălaj se face de către agentul de pază de la intrarea în sediul instituției.

Persoanele fizice sau juridice pot transmite petiții/sesizări/documentații în format electronic, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

În ceea ce privește audiențele pe probleme ce intră în competența instituției, acestea se organizează prin telefon, cu o prealabilă programare la numărul 0260/614120, interior 147.


Tipărire