SCRISOARE DESCHISĂ

 

PREȘEDINTELE
CONSILIULUI JUDEȚEAN SĂLAJ

SCRISOARE DESCHISĂ

Zalău, 30 martie 2020

Dragi parteneri,

la mijlocul lunii martie a.c. lansam un apel de sprijin către Dumneavoastră, reprezentanți ai structurilor asociative a mediului de afaceri din județul Sălaj și companiilor multinaționale, într-o convingere că, actualei crize sanitare și contractării activității economice nu-i vom putea răspunde decât împreună: persoane și instituții ori companii, sisteme, deopotrivă publice și private. Toți împreună, într-un demers comun, cu un singur obiectiv: de a răspunde acum cât mai bine acestei provocări de sănătate publică și de a găsi câteva răspunsuri pe plan local, pentru păstrarea locurilor de muncă ale sălăjenilor și de continuare, pe cît posibil, a activității economice, pentru o revenire cât mai rapidă odată criza sanitară depășită.

După cum cunoașteți, de la acel moment, Consiliul Județean Sălaj a contractat echipamente și mobilier medical de aproape de 1,2 milioane de lei pentru a pregăti un răspuns cât mai bun cu putință pentru sălăjeni, prin Spitalul județean de Urgență din Zalău, în actuala criză sanitară: operaționalizarea punctului de triaj avansat, dotarea în vederea operaționalizării modulului ATI din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului județean cu aparate de ventilație mecanică, paturi cu funcționalități speciale pentru pacienți ATI, echipamente medicale, dublarea capacității de răspuns a secției ATI din cadrul Spitalului județean cu aparate de ventilație mecanică etc.

Suplimentarea echipamentelor de protecție și a cantităților de dezinfectanți pentru unitatea spitalicească care să asigure continuitatea desfășurării activității medicale în condiții de siguranță de către personalul medical și cel sanitar, într-un moment de contractare al piețelor de profil la nivel mondial – a fost și rămâne o provocare în plus, o provocare pentru care am lansat acel apel de sprijin.

Iar acum, la nici două săptâmâni încheiate, vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați răspuns acestui demers și acestui apel – celor două mari companii multinaționale S.C. MICHELIN S.A. și TENARISSILCOTUB, care întotdeauna s-au alăturat eforturilor noastre în ceea ce înseamnă oferirea unor servicii de îngrijire a sănătății cât mai bune cu puțință locuitorilor județului Sălaj – acum, identificând ori încă prelucrând cele mai rapide și eficiente soluții în a pune la dispoziția Spitalului județean pe care îl coordonăm, echipamente de protecție, dezinfectanți dar și echipamente medicale.

Pe de altă parte, vreau să mulțumesc și companiilor din județul Sălaj care au înțeles să se adapteze rapid noului context și să propună soluții inovatoare, care sprijină în egală măsură activitatea de prevenire a răspândirii infecției cu virusul COVID -19 (coronavirus) și mențin, pe cât posibil, locuri de muncă și activitatea economică din județ. Și mă refer aici, soluțiilor propuse unităților spitalicești și, poate utile și cabinetelor de medicină de familie, de către compania locală S.C. UNIVERSAL SA, și lansez un apel tuturor: când toate condițiile legale sunt îndeplinite, alegeți să cumpărați produse realizate în Sălaj și în România!

Nu în ultimul rând, felicit și mulțumesc și inițiativelor personale, persoanelor fizice din județ și din afara țării, sălăjeni și nu numai – parte a diasporei românești, care sprijină prin mijloace financiare proprii donate, activitatea secției de boli infecțioase a Spitalului județean.

Mulțumesc încă o dată tuturor, oameni și companii, pentru aceste eforturi și adresez tuturor, în egală măsură, îndemnul de a rămâne în continuare aproape unii de ceilalți, solidari în acesta încercare , pe care împreună o vom și depăși! Toți ca unul! ≠TotiK1

 

Cu prețuire și încredere,

Tiberiu MARC

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN SĂLAJ


Tipărire