Codul de acces disponibil pe www.cjsj.ro: 120 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent Ediția online 2020 a Festivalului de Film de Foarte Scurt Metraj debutează vineri, 5 iunie a.c.


În toată lumea în același timp! Începând de vineri, 5 iunie până pe 14 iunie a.c. publicul interesat din 20 de țări ale lumii va putea viziona pe www.trescourt.com, cele 120 de filme de maxim 4 minute grupate în secțiunile Festivalului de Film de Foarte Scurt Metraj din acest an. Filmele competiției internaționale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singurătate și incertitudine, despre ecologie și pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărțiri și relații virtuale. Nu mai puțin interesante sunt însă și celelalte secțiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copiii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

Pentru a viziona filmele festivalului, cu subtitrare în limba română și alte 6 limbi, intrați între 5 și 14 iunie pe www.trescourt.com și accesați harta care menționează toate locurile festivalului. Alegeți orașul Zalău și veți obține gratuit codul de acces de la Consiliul Județean Sălaj, organizatorul local al festivalului. Odată recuperat acest cod, vizionarea filmelor festivalului e la un clic distanță.

Ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, veți putea vota cele 3 filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

Așadar :

Pas 1: accesați www.trescourt.com

Pas 2: alegeți Zalău de pe harta cu locurile Festivalului

Pas 3: cod de acces recuperat de la Consiliul Județean Sălaj (www.cjsj.ro și fb/Consiliul Judetean Sălaj)

În România, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România, cu susținerea Orange, în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei iar pentru publicul sălăjean, este sprijinit de Consiliul Județean Sălaj.

 


Tipărire