Documentanțiile tehnice pentru investiția ”Drumul Meseșului” vor fi finanțate din fonduri europene

Consiliul Județean Sălaj în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest au depus la Ministerul Fondurilor Europene cererea de finanțare pentru elaborarea documentațiilor tehnice din cadrul proiectului de investiții ”Drumul Meseșului”. Cererea se află în evaluare, urmând ca la începutul anului viitor să fie semnat contractual de finanțare. Costurile documentațiilor tehnice elaborate pentru ”Drumul Meseșului” sunt estimate la 2.343.496,60 lei, din care 361.047,44 lei cofinanțarea județului Sălaj. Suma de 1.982.448,62 lei va fi decontată în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică. Elaborarea documentațiilor tehnico – economice constituie un prim pas obligatoriu în perspectiva obținerii finanțărilor prin Programul Operațional Regional 2021-2027.
Traseul drumului porneşte de pe vârful Meseşului, de la intersecţia cu drumul european E 81, traversează comunele Treznea, Agrij, Românași, Buciumi, Cuzăplac, Almașu, finalizându-se la limita județului Sălaj cu județul Cluj. Lungimea traseului propus pentru reabilitare și modernizare este de 62,5 km:

  • DJ 108N: lim. jud. Cluj – Petrindu – Tămașa – Cuzăplac – Almașu – Băbiu – Mesteacăn – DJ 108A
  • DJ 108A: Bogdana – Buciumi – Agrij - Românași (DN 1F)
  • DJ 108R: DN 1F – Treznea – Agrij

”Proiectul Drumul Meseșului va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice la nivel județean și implicit regional, având în vedere că o infrastructură de transport eficientă, conectată la rețeaua europeană de transport contribuie la creșterea competitivității economice și facilitează integrarea în economia națională”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.


Tipărire