Consiliul Județean Sălaj investește masiv în infrastructura rutieră

 

𝗖𝗼𝘃𝗼𝗿 𝗮𝘀𝗳𝗮𝗹𝘁𝗶𝗰 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗕𝗼𝗴𝗱𝗮𝗻𝗮 𝘀̦𝗶 𝗔𝗴𝗿𝗶𝗷

Au fost finalizate lucrările de modernizare executate pe drumul judetean DJ108A, între localitățile Bogdana și Agrij. Pe drumul județean au fost realizate îmbunătățiri ale fundației cu balast și piatră spartă, plombarea gropilor și preluarea denivelărilor cu mixtură asfaltică, curățarea și amorsarea suprafeței și covorul asfaltic de 5,00 cm grosime, pe o distanță de 11,5 km. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 2.580.893,20 lei (cu TVA). Perioada de garanţie 36 luni pentru lucrarea de bază și 6 luni pentru marcajele rutiere.

 

 

𝐂𝐉 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆ 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐍𝐈 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐧𝐞

Consiliul Județean Sălaj a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) finanțarea următoarelor obiective de investiții:

  • Modernizarea DJ108S, SECTOR ZALHA-BEZDED-CERNUC, pe o lungime de 10,3 km. În momentul de față partea carosabilă este din balast și piatră spartă, cu gropi.
  • Modernizare DJ109P, CAMĂR-Limită Județ SATU MARE, pe o lungime de 3,5 km. În momentul de față partea carosabilă este din pământ pe toată lungimea, cu gropi.
  • Reabilitare și consolidare DJ191G, CRASNA (DJ108G)–MARIN–VALCĂU DE JOS (DJ191D), pe o lungime de 11,6 km. Starea actuală a drumului este total necorespunzătoare, cu gropi în asfalt, alunecări de teren, iar în unele locuri s-au format făgașe.

𝗜̂𝗻𝘁𝗿𝗲𝘁̦𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗽𝗹𝗼𝗺𝗯𝗮̆𝗿𝗶 𝗽𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗶 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗻𝗲

Consiliul Județean Sălaj a semnat un contract de lucrări, în valoare de 50.000 lei (TVA inclus), pentru întreținerea cu îmbrăcăminți asfaltice (plombări) și refacere fundații, unde starea carosabilului o impune, pe următoarele drumuri județene:

  • DJ108F Măeriște – Moiad (intersecție E81)
  • DJ108A Jibou (zona parcului industrial Jibou) – intersecția DN1H
  • DJ109E Lozna – Cliț – Pod Ciocmani (intersecția cu DN1H).

Durata de execuție a lucrărilor este de 1 lună, iar garanția este de 6 luni de la data recepției.

𝗗𝗝𝟭𝟭𝟬𝗔, 𝗚𝘂𝗿𝘂𝘀𝗹𝗮̆𝘂 – 𝗖𝗼𝘀̦𝗲𝗶𝘂 – 𝗔𝗿𝗰𝗵𝗶𝗱, 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝘃𝗮𝗿𝗮̆

Pentru remedierea situației existente pe drumul județean DJ110A Guruslău – Coșeiu - Archid, a fost inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de întreținere și reparații a părții carosabile (plombări și refacere fundații drum). În primăvara anului viitor se vor derula lucrările de așternere a covorului asfaltic, astfel încât, traficul pe acest drum să se desfășoare în condiții de siguranță. În prezent, procedura de evaluare a ofertelor depuse pentru atribuirea Contractului menționat este în etapa finală, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să aibă loc semnarea Contractului.

𝗔𝗰𝗼𝗿𝗱 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗖𝗝 𝗦𝗮̆𝗹𝗮𝗷 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮 𝗚𝗮̂𝗹𝗴𝗮̆𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗗𝗝𝟭𝟬𝟵𝗙, 𝗙𝗼𝗱𝗼𝗿𝗮-𝗗𝗡𝟭𝗖

Consiliul Județean Sălaj şi comuna Gâlgău au încheiat un acord de asociere pentru realizarea unor lucrări de întreținere pe drumul județean DJ109F, Fodora – DN1C. Valoarea totală a lucrărilor este de 43.440 lei, iar contribuţia Consiliului Județean va fi de 39.096 lei. Lucrările constă în pietruirea drumului, urmând ca în primăvara anului viitor să fie demarate lucrările pentru modernizarea acestui sector de drum (asfaltare).


Tipărire