Întâlnire de lucru a Grupului Economic-Consultativ

Identificarea de soluții în vederea accelerării investițiilor în județul Sălaj a făcut obiectul unei noi întâlniri de lucru a Grupului Economic-Consultativ, ce a avut loc miercuri, 31 martie, la sediul Consiliului Județean Sălaj.

La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, Paul Morar, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania”, Vasile Pădurean, și președintele Organizației Patronilor Sălaj, Alin Buză. Din partea administrației județene au mai participat secretarul general Cosmin Vlaicu și consilierul pe probleme economice și antreprenoriat Cristian-Adrian Pop.

Printre temele abordate s-au numărat creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, amenajarea unui parc industrial, dezvoltarea infrastructurii, extinderea rețelelor de utilități și promovarea producătorilor locali.

“Cred în importanța unui parteneriat solid între autorități și mediul de afaceri, pentru formarea unor opinii, fundamentarea și elaborarea de strategii coordonate pentru o dezvoltarea economică inteligentă și sustenabilă a județului. Ne dorim să atragem noi investitori în Sălaj, să dezvoltăm antreprenoriatul și să susținem acțiunile de interes comun cu impact pozitiv asupra locuitorilor județului. Este esențial să atragem cât mai multe fonduri pentru a dezvolta Sălajul și a reduce decalajul față de celelalte județe din regiune”, a declarat Dinu Iancu-Sălajanu, președintele CJ Sălaj.

Oficialul a făcut referire la investițiile pe care Consiliul Județean Sălaj le are în implementare, subliniind preocuparea instituției de a pregăti noi proiecte eligibile care să crească atractivitatea acestei zone și să dinamizeze întregul mediu socio-economic.

“Apreciez deschiderea pe care autoritățile județene o manifestă față de mediul de afaceri, dar și modul eficient în care ministerele au comunicat în ultima perioadă cu reprezentanții sectorului privat. Există bani europeni disponibili pentru finanțări, important este ce facem cu ei. Vrem ca Sălajul, prin agenții economici, să devină principalul beneficiar al acestor fonduri”, a afirmat Vasile Pădurean, reprezentantul Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania”.

Membrii Grupului Economic-Consultativ au convenit ca astfel de întâlniri de lucru să aibă loc trimestrial, pentru a discuta și urmări modul în care sunt puse în practică propunerile și soluțiile agreate.


Tipărire