Lucrări de siguranță rutieră pe drumurile județene

Creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile județene rămâne unul dintre obiectivele prioritare ale Consiliului Județean Sălaj. În această perioadă, în paralel cu lucrările de curățare a vegetației de pe marginea drumurilor și din Castrul Roman de la Porolissum, echipele SC Pază Obiective și Intervenție SRL, firmă din subordinea CJ Sălaj, montează parapete metalice și indicatoare rutiere pe sectoarele de drum unde lipsesc ori sunt degradate.

Se intervine pe DJ 108R: DN 1F - Treznea - Bozna - Agrij, un drum cu numeroase curbe periculoase și cu mari diferențe de nivel între carosabil și părțile adiacente. Pe acest sector se montează 1.400 de metri liniari de parapet metalic nou.

Zilele trecute, tot pentru buna desfășurare a traficului, pe același drum județean au fost instalate 100 de indicatoare rutiere. Intervenții similare se fac pe DJ 108N: limită jud. Cluj – Petrindu – Tămaşa – Cuzăplac – Almaşu – Băbiu – Mesteacănu – DJ 108A (peste 200 de indicatoare), precum și pe DJ 108 E: DJ 108A – Someş Guruslău – Traniş – Năpradea – Cheud – limită jud. Maramureş (aproximativ 70 de indicatoare).

În perioada următoare vor fi executate marcaje rutiere transversale și longitudinale pe aproape 140 de kilometri de drumuri județene:
- DJ 108F: Şimleu Silvaniei (DN 1H) – Cehei – Uileacu Şimleului – Măerişte – Moiad – Sărmăşag – Chieşd – limită jud. Satu Mare;
- DJ 109: limită jud. Cluj – Dragu – Hida (DN 1G);
- DJ 109A: limită jud. Cluj – Hăşmaş;
- DJ 109P: DN 1H – Hălmaşd – Cerîşa – Cosniciu de Sus – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – limită jud. Satu Mare;
- DJ 110D: Surduc (DN 1H) – Cristolţel – Cristolţ (DC 48);
- DJ 110E: Nuşfalău (DN 1H) – Plopiş – Făgetu – limită jud. Bihor;
- DJ 108S: DN 1C – Rus – Şimişna – Hăşmaş – Ciaca – Ciureni – Zalha.

“Ne preocupă îmbunătățirea calității circulației rutiere pe drumurile județene, dovadă stând cele opt șantiere pe care se lucrează în prezent, alte două urmând să fie deschise în curând. Pe lângă investițiile în reabilitare, modernizare, reparații și întreținere, acordăm o atenție sporită lucrărilor de semnalizare rutieră, pentru a asigura deplasarea în condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic”, spune președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.


Tipărire