Mesajul președintelui CJ Sălaj cu prilejul zilei de 9 mai

Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în Al Doilea Război Mondial și Ziua Europei au fost marcate astăzi, 9 mai, la Șimleu Silvaniei, printr-o ceremonie militară și religioasă, urmată de depuneri de coroane de flori.

Prezent la manifestări, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, a declarat: "9 mai este o zi cu mari reverberații istorice, patriotice, de neam și de destin, atât pentru România, cât și pentru Europa și, in extenso, pentru foarte multe țări.
Acum 145 de ani, țara românească și-a câștigat pentru prima dată independența națională față de imperiul otoman, devenind un stat liber. Ce solemn, măreț și înălțător și-a rostit cuvântul Mihail Kogalniceanu în Parlamentul României! “Noi suntem o națiune liberă și independentă! Noi trebuie să dovedim că suntem națiune vie, că avem conștiința misiunii noastre, că suntem în stare să facem și noi sacrificii pentru ca să păstrăm această țară și drepturile ei pentru copiii noștri”.
Dacă noi, astăzi, suntem ceea ce suntem, se datorează previziunilor oamenilor politici de atunci, conducerii statale, precum și vitejiei și eroismului ostașilor români. Cinste vouă, martiri ai neamului românesc!

Tot astăzi, marcăm 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste și încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

În același timp, celebrăm Ziua Uniunii Europene, o sărbătoare a păcii și a unității în Europa. Astăzi, privind în urmă la toate aceste evenimente istorice, îmi doresc să cred că noi, cei de azi, ne putem ridica la nivelul celor de ieri, că noi, sălăjenii, prin truda și facerile noastre, putem să administrăm prezentul și viitorul astfel încât Odă Bucuriei să răsune mereu în inimile noastre.
Dumnezeu să binecuvânteze Sălajul, România, Uniunea Europeană și pe noi, pe toți!"


Tipărire