Delegație din Hajdú-Bihar, Ungaria - vizită în județul Sălaj

Un prim pas în dezvoltarea relațiilor de colaborare între Consiliul Județean Sălaj și administrația județeană din Hajdú-Bihar, Ungaria, a fost făcut astăzi, 22 iunie, prin vizita oficială a delegației maghiare în Sălaj.

Cu acest prilej, președintele Dinu Iancu-Sălăjanu și vicepreședintele Szilágyi Róbert-István i-au primit, la sediul CJ Sălaj, pe omologii lor din Hajdú-Bihar - Pajna Zoltán - președinte și Bucsu László - vicepreședinte.

"Ne dorim să dezvoltăm o relație de colaborare cu județul Hajdú-Bihar, să punem bazele unui parteneriat solid, de durată, constând în proiecte comune, cu impact pozitiv asupra cetățenilor noștri și al zonelor pe care le reprezentăm. În cadrul acestei prime întrevederi, am discutat despre principalele investiții aflate în derulare, despre proiectele pe care dorim să le implementăm, precum și despre obiectivele comune: dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea standardului de viață. De asemenea, delegația maghiară ne-a expus câteva dintre proiectele de succes ale administrației din Hajdú-Bihar, în domenii precum producția de energie din surse regenerabile sau prelucrarea produselor agricole. Consider că putem învăța din vasta experiență a prietenilor noștri maghiari în ceea ce privește absorbția de fonduri europene, având în vedere că județul pe care îl reprezintă este autoritate de management, calitate ce îi permite să își gestioneze asistența financiară nerambursabilă prin instrumente structurale. Discuțiile vor continua în viitorul apropiat cu oficiali ai Camerei de Comerț și ai Camerei Agricole din Hajdú-Bihar, în vederea stabilirii de întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri sălăjean, pentru consolidarea și dezvoltarea legăturilor comerciale bilaterale", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

 


Tipărire