Un fost punct termic din cartierul Brădet, transformat în arhivă pentru Consiliul Județean Sălaj

Astăzi, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor și a fost predat amplasamentul pentru reabilitarea și modernizarea Punctului Termic nr. 34P, din municipiul Zalău, în vederea transformării acestuia în arhivă pentru depozitarea și gestionarea documentelor Consiliului Județean Sălaj.

Investiția are o valoare totală de 2,57 milioane de lei și este asigurată din bugetul propriu al județului.

Principalele lucrări ce vor fi executate constă în intervenții la structura de rezistență a clădirii, recompartimentări, înlocuirea tâmplăriei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea sistemelor de instalații electrice, termice și sanitare, precum și echiparea cu instalații pentru securitatea la incendiu.

"Prin acest proiect ne dorim să asigurăm condiții optime pentru păstrarea documentelor de arhivă ale Consiliului Județean Sălaj. La finalizarea investiției, imobilul va dispune de cinci depozite pentru documentele administrației județene, un birou arhiviști, cameră tehnică, depozit curățenie și depozit de materiale, laborator de recondiționare, recepție pentru materiale, sală de studiu, precum și grupuri sanitare. De asemenea, spațiile nou amenajate vor fi dotate cu mobilier și echipamente, în funcție de destinația stabilită", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

 


Tipărire