Consiliul Județean Sălaj a semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea DJ 109P

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Sălaj a fost semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109P: DN 1H - Halmășd - Cerâșa - Cosniciu de Jos - Ip - Zăuan Băi - Camăr - limită județ Satu Mare.

"Banii europeni nerambursabili sunt o resursă extrem de importantă pentru dezvoltarea armonioasă a oricărei zone, asigurarea unui echilibru social și economic și creșterea calității vieții cetățenilor. Întrucât ne dorim să atingem o rată cât mai mare de absorbție a acestor fonduri, eforturile noastre se îndreaptă spre pregătirea de proiecte mature pentru momentul în care vor fi lansate ghidurile și vor fi deschise liniile de finanțare. Această abordare ne va permite să reducem considerabil timpul aferent procedurilor birocratice și, implicit, să eliminăm eventualele întârzieri. Un astfel de proiect este și cel privind reabilitarea și modernizarea DJ 109P, arteră cu o lungime de circa 24 km, ce asigură legătura între DN 1H și județul Satu Mare”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Drumul județean ce face obiectul contractului semnat astăzi cu SC Dimex-2000 Company SRL se intersectează cu două drumuri naționale (DN 1H și DN 19B) și cinci drumuri comunale (DC 934, DC 93, DC 96, DC 101 și DC 100).

În valoare de 101 milioane de lei (TVA inclus), contractul are o durată totală de 39 de luni de la data semnării, pentru partea de execuție fiind alocate 29 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Principalele intervenții vizează refacerea suprafeței carosabile, reabilitarea podețelor, amenajarea de șanțuri si rigole carosabile, realizarea accesului la proprietăți, amenajarea stațiilor de autobuz, precum și lucrări pentru siguranța circulației.

 


Tipărire