Șeful DSU, Raed Arafat - întâlnire cu echipa Spitalului Județean de Urgență Zalău

Secretarul de stat Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a întâlnit, vineri, 9 septembrie, la sediul Consiliului Județean Sălaj, cu președintele Dinu Iancu-Sălăjanu, cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău, precum și cu reprezentanții UPU-SMURD Zalău, respectiv ai secțiilor care asigură liniile de gardă.

"Am avut, astăzi, o discuție deschisă și productivă, în cadrul căreia reprezentanții Spitalului Județean au expus principalele probleme cu care se confruntă în desfășurarea activității medicale. Îi mulțumesc domnului Arafat pentru disponibilitate și pentru tot sprijinul oferit. Discuțiile purtate au evidențiat, încă o dată, că principala preocupare a întregii echipe din unitatea medicală o reprezintă sănătatea pacienților, lucru care nu poate decât să mă bucure și să îmi reconfirme faptul că SJU Zalău poate deveni un etalon al profesionalismului și un foarte bun furnizor de servicii medicale", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

"Consider că această întâlnire a fost extrem de benefică pentru toți cei implicați în desfășurea actului medical. Împreună am identificat măsuri pentru o mai bună comunicare și colaborare între medicii din UPU și cei din secții, astfel încât eventualele disfuncționalități apărute să fie soluționate într-un timp cât mai scurt. A fost ridicată și problema personalului medical insuficient din Urgență, deficit suplinit printr-un protocol de colaborare cu Spitalul Clinic de Urgență Oradea - UPU Oradea. În viitorul foarte apropiat, condițiile de muncă din UPU Zalău vor fi îmbunătățite, având în vedere că proiectul de modernizare, extindere și dotare derulat de Consiliul Județean Sălaj se află într-un stadiu avansat. Acest lucru ne face să fim optimiști în ceea ce privește atractivitatea UPU pentru medicii tineri. Spitalul Județean de Urgență Zalău are un manager competent și implicat în bunul mers al activității unității, precum și o echipă de medici de valoare, pentru care binele pacienților primează", a declarat Raed Arafat.


Tipărire