Ziua Veteranilor de Război

Vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Cristian-Claudiu Bîrsan, a participat, astăzi, la manifestările dedicate Zilei Veteranilor de Război din România, celebrată anual în 29 aprilie, pentru a onora și recunoaște curajul și sacrificiul celor care au luptat pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a României.

Desfășurat la cazarma Batalionului 317 Sprijin Logistic "Voievodul Gelu" din Zalău, evenimentul a inclus un ceremonial militar și religios, urmat de depuneri de coroane de flori la Poarta Eroilor din incinta cazărmii și de o întâlnire de suflet cu veteranii și urmașii acestora.

"În alte vremuri, poate că o astfel de sărbătoare s-ar fi pierdut în rutina oficială. Ne-am fi gândit preț de câteva ore la veteranii de război, apoi ne-am fi continuat activitățile cotidiene. Trăim, însă, vremuri în care ororile unui conflict armat purtat la granițele României ne fac să reconsiderăm noțiunile de erou, văduve și orfani de război, refugiați sau veterani de război. Ține de gradul de civilizație al unei societăți modul în care aceasta înțelege să-și omagieze eroii și să-și prețuiască veteranii - cei care și-au pus viața în primejdie pentru binele comun și viitorul țării", a declarat vicepreședintele CJ Sălaj.

 

Tipărire