Consiliul Județean Sălaj obține bani europeni pentru dotarea școlilor

Consiliul Județean Sălaj a câștigat o finanțare europeană de 8,7 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a nouă școli gimnaziale din mediul rural - Zalha, Rus, Plopiș, Lozna, Dobrin, Creaca, Boghiș, Bălan și Băbeni, a centrelor școlare pentru educație incluzivă din Șimleu Silvaniei și Zalău, precum și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj.

"Ne bucurăm să adăugăm în portofoliul de proiecte al Consiliului Județean o investiție atât de importantă pentru învățământul sălăjean. Toți copiii trebuie să beneficieze de șanse egale pentru a se dezvolta într-un mediu educațional unde să-și valorifice întregul potențial. Prin acest proiect asigurăm în școlile din mediul rural condițiile cele mai bune pentru derularea procesului educativ și facilităm accesul copiilor de la țară la materiale didactice moderne, inclusiv în format digital. În același timp, venim în sprijinul elevilor cu nevoi speciale, prin crearea unui cadru prietenos, accesibil, care să îi stimuleze și care să le ofere experiențele de învățare necesare dezvoltării și recuperării lor. Un alt obiectiv important al finanțării îl reprezintă dotarea cabinetului de asistență și consiliere psihopedagogică de la Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

119 săli de clasă și 10 laboratorare de informatică vor fi dotate cu table interactive, laptopuri, sisteme de sunet, imprimante multifuncționale, scannere portabile, camere videoconferință, routere WIFI.

De asemenea, vor fi achiziționate materiale didactice specifice, mobilier și echipamente digitale pentru 106 săli de clasă, șase laboratoare multidisciplinare, 13 cabinete școlare și cabinete de asistență psihopedagogică , iar șase săli de sport vor fi dotate cu echipamente și aparatură sportivă.


Tipărire