A fost semnat contractul pentru reabilitarea DJ 109: Limită județ Cluj - Dragu - Hida

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, astăzi, contractul de achiziție publică de lucrări, ce include proiectare faza PT, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări - pentru proiectul "Reabilitare și modernizare DJ 109: limită județ Cluj - Dragu - Hida (DN 1G)".

"Anul trecut, am reabilitat "drumul nimănui", așa cum era cunoscut tronsonul dintre localitatea Dragu și limita cu județul Cluj. Prin semnarea acestui contract, continuăm modernizarea acestui drum județean, pentru a asigura o legătură rutieră modernă între Hida, respectiv Drumul Național 1G, și județul vecin", a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

Câștigător al licitației este asocierea S.C. GP SAGEATA PROD S.R.L. – VDH AD (VODSTROI 98AD). Contractul are o valoare totală de 33 milioane de lei (fără TVA) și o durată de 24 de luni de la data semnării acestuia, iar perioada de garanție a lucrărilor executate este de 72 luni.

Tronsonul de drum județean vizat are o lungime de aproximativ 15 kilometri, principalele lucrări vizând refacerea suprafeței carosabile, reabilitarea podurilor și podețelor, amenajarea de șanțuri si rigole carosabile, realizarea accesului la proprietăți și a stațiilor de autobuz, precum și lucrări de semnalizare rutieră.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea DJ 109 a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".


Tipărire