Investiție de 1,5 milioane lei pentru modernizarea Centrului de Îngrijire și Asistență Jibou

Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat, în ședința extraordinară de astăzi, 10 iulie, depunerea spre finanțare a două proiecte ce vizează reabilitarea termică, respectiv dotarea cu aparatură și echipamente moderne a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Jibou. Investiția, în valoare totală de aproximativ de 1,5 milioane lei, va fi asigurată din bugetul Consiliului Județean Sălaj (10%) și cel al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (90%).

Centrul din Jibou face parte din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC Sălaj) și are o capacitate de 48 locuri, iar beneficiarii serviciilor sunt persoanele vârstnice cu dizabilități. Clădirea în care funcționează prezintă un nivel scăzut de izolare termică, iar prin reabilitarea acesteia se urmărește reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea celor 16 spaţii de cazare, reducerea costurilor de întreţinere, îmbunătăţirea condiţiilor de confort interior, reabilitarea instalaţiilor termice, de alimentare cu apă și canalizare. De asemenea, spațiile centrului nu au beneficiat de dotări moderne. Astfel, prin aceste investiții va fi achiziționată aparatură medicală destinată kinetoterapiei, recuperării și ergoterapiei.

În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul Județean Sălaj a adoptat Strategia privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi pentru perioada 2022-2028.


Tipărire