Președintele CJ Sălaj a semnat contractul de 8,7 milioane de lei pentru dotarea școlilor

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, miercuri, 26 iulie, la Palatul Victoria, contractul de finanțare destinat dotării a 12 unități de învățământ din județ cu mobilier, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică și echipamente IT. Proiectul are o valoare totală de 8,7 milioane de lei (TVA inclus), finanțarea nerambursabilă fiind asigurată prin apelul "Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe” din Planul Național de Redresare și Reziliență.

"Alocarea de resurse în educație reprezintă, în mod categoric, cea mai importantă și eficientă investiție pe care autoritățile naționale, județene sau locale o pot face pentru viitorul copiilor noștri. Este o investiție strategică, ale cărei roade le vom culege în anii următori și care va asigura dezvoltarea fiecărei comunități. Proiectul semnat astăzi va aduce plus valoare pentru elevii, dascălii și, implicit, pentru toți locuitorii Țării Silvaniei", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Investițiile din fonduri europene vizează nouă școli gimnaziale din mediul rural - Zalha, Rus, Plopiș, Lozna, Dobrin, Creaca, Boghiș, Bălan și Băbeni, centrele școlare pentru educație incluzivă din Șimleu Silvaniei și Zalău, precum și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj.

Astfel, vor fi dotate cu table interactive, laptopuri, sisteme de sunet, imprimante multifuncționale, scannere portabile, camere videoconferință și routere WIFI 119 săli de clasă și 10 laboratorare de informatică.

Totodată, vor fi achiziționate materiale didactice specifice, mobilier și echipamente digitale pentru 106 săli de clasă, șase laboratoare multidisciplinare, 13 cabinete școlare și cabinete de asistență psihopedagogică, iar în șase săli de sport vor fi asigurate echipamentele și aparatura sportivă necesară.

Contractul de finanțare a fost semnat în prezența președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a premierului Marcel Ciolacu și a miniștrilor Educației - Ligia Deca, Investițiilor și proiectelor europene - Adrian Câciu, și Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Adrian Veștea.


Tipărire