Reabilitarea DJ 108A: Întâlnire cu cetățenii din Bogdana

La solicitarea președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a fost convocată ieri, 20 iulie, o întâlnire de lucru în teren cu toate părțile implicate în derularea investiției de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 108A, pe raza localității Bogdana.

La discuțiile cu cetățenii și reprezentanții Primăriei Buciumi, au fost analizate, împreună cu proiectantul și constructorul, soluțiile tehnice pentru accesurile în gospodării și sistemul de scurgere a apelor. Experții Direcției Investiții și Programe Publice din cadrul CJ Sălaj au solicitat, acolo unde se impune, adaptarea de urgență a proiectului tehnic la situațiile identificate în teren, astfel încât accesul în gospodăriile cetățenilor să nu fie obstrucționat și să fie evitată stagnarea apelor de precipitații.

Pentru lucrările efectuate pe acest tronson al DJ 108A, cuprins între km 19+000 – 21+280, au fost alocate 17 milioane lei fonduri europene, ca urmare a economiilor înregistrate pe sectorul reabilitat între limita cu județul Cluj și Bogdana. Lucrările de reabilitare vor continua și pe tronsonul Bogdana – Buciumi – Agrij – Românași – intersecție cu DN 1F, care este inclus în lista prioritară de finanțare prin POR 2021 – 2027, după deschiderea programului.


Tipărire