Primii pași pentru înființarea Serviciului Salvamont în Județul Sălaj

La sediul Consiliului Județean Sălaj a avut loc joi, 27 iulie, o ședință informativă privind înființarea serviciului public "Salvamont" la nivelul județului.

Invitat special al întâlnirii a fost directorul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Bihor, Istvan Pinter, care a oferit detalii despre importanța și beneficiile unei astfel de structuri dedicate intervențiilor în mediul montan.

"Înființarea Serviciului Salvamont la nivelul județului nostru nu este un moft, ci o necesitate. Având în vedere dezvoltarea activităților montane și numărul tot mai mare de turiști din zonele de munte din apropiere, implementarea acestui serviciu devine esențială pentru crearea de trasee omologate și marcate corespunzător, prevenirea accidentelor și intervenția rapidă și eficientă în situații de criză. Obiectivul nostru este să asigurăm un turism responsabil și sigur în zona noastră montană, protejând atât pe cei care se bucură de frumusețile naturii, cât și mediul înconjurător", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

La ședință au fost prezenți subprefectul Adriana Sabou, specialiști din CJ Sălaj, reprezentanți ai structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului de Telecomunicații Speciale, oficiali din Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță Județean, Crucea Roșie, ADI Țara Silvaniei, SC Pază Obiective și Intervenție, precum și directorii centrelor de informare și promovare turistică din județ. Participanții urmează să facă propuneri pentru întocmirea regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului Salvamont Sălaj.

Discuțiile au fost urmate de o expunere a echipamentului și materialelor de intervenție Salvamont Bihor, prezentarea, de către Crucea Roșie Sălaj, a echipamentelor și procedurilor de acordare a primului ajutor, precum și o demonstrație de intervenție în caz de incendiu, a specialiștilor din Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Porolissum" al județului Sălaj.


Tipărire