Consiliul Județean Sălaj îi sprijină pe elevi să-și descopere drumul în carieră

Aproximativ 3.000 de elevi din clasele a VII-a și a XI-a din județul Sălaj participă, în acest an, la programul de consiliere în carieră "Profesioniștii viitorului", derulat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj (Cjrae Salaj), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sălaj.

Programul oferă tinerilor activități care să îi ajute să se cunoască mai bine, să-și identifice punctele forte și să-și descopere vocații sau abilități noi, astfel încât, alături de părinți, să poată lua decizii corecte privind continuarea studiilor liceale, respectiv universitare.

"Inițial, acest demers se adresa doar elevilor de clasa a VII-a, din școlile care beneficiază de serviciile unui consilier școlar. Grație sprijinului financiar oferit de Consiliului Județean Sălaj, am reușit ca în 2024 să extindem grupul țintă, oferind această oportunitate și elevilor din clasa a XI-a de la liceele din Zalău și Jibou. «Profesioniștii viitorului» vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare personală a elevilor, prin descoperirea intereselor profesionale și a propriului profil vocațional. Programul oferă testare standardizată a aptitudinilor cognitive, intereselor şi personalităţii, urmată de sesiune de consiliere în carieră", a declarat Adina Mesaroș, directorul CJRAE Sălaj.


Tipărire