GURUSLĂU 2024, o sărbătoare a comunității sălăjene

Duminică, 4 august, mii de sălăjeni au celebrat la Monumentul lui Mihai Viteazul de la Guruslău împlinirea a 423 de ani de la ultima bătălie purtată de marele voievod.

Evenimentul "Guruslău 2024" a debutat cu un ceremonial militar și religios, urmat de depuneri de coroane și parada gărzii de onoare.

Partea a doua a fost dedicată programului artistic, pe scenă evoluând Ansamblul Folcloric "Meseșul" Zalău, Oana Bozga-Pintea, Petrică Mureșan, Ioan Seleși, Trupa B-Dare și DJ Project.

Seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

Pe tot parcursul zilei, participanții la sărbătoarea de la Guruslău au putut să descopere produsele tradiționale ale producătorilor sălăjeni și să viziteze standurile de prezentare de tehnică militară ale Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Porolissum" al Județului Sălaj și Regimentului 69 Artilerie Mixtă "Silvania".

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu ADI Țara Silvaniei, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.


Tipărire