Consiliul Județean Sălaj este și în acest an partenerul Festivalului Curtea Artiștilor, sprijinind financiar, cu suma de 50.000 lei, o parte din evenimente.

Noua ediție a festivalului, organizată de Asociația ProTeatru în perioada 5 iulie – 7 septembrie, la Zalău, va însuma peste 150 de evenimente culturale. Spectacolele de teatru, concertele sau conferințele culturale vor avea invitați celebri precum Maia Morgenstern, Marian Râlea, Ada Milea, Grigore Leșe, Anca Sigartău sau Irina Margareta Nistor, dar și multe alte nume surpriză.

De asemenea, administrația județeană a alocat, în cadrul aceluiași program de finanțări nerambursabile dedicate activităților sportive, de tineret și culturale, un buget de 550.000 lei pentru 109 proiecte, depuse de asociații, fundații și culte religioase. Vor fi organizate, în întreg județul, tabere pentru copii, evenimente și competiții sportive, acțiuni recreative de masă, ateliere pentru dezvoltarea abilităților motrice și păstrarea meșteșugurilor tradiționale, cursuri și programe de formare.


Tipărire