Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Sălaj

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Titlul proiectului: Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Sălaj.
Beneficiar: Județul SĂLAJ.
Sursa de finanțare: Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, C15: Educație, Investițiile 9 și 11: Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ și Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.
Valoarea totală a proiectului: 8.696.531,61 lei, reprezentând finanțare nerambursabilă.
Perioada de implementare a Proiectului: este cuprinsă între 26.07.2023 și 31.12.2024.
Obiectivele proiectului:

  • Asigurarea unei infrastructuri și resursele tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ din județul Sălaj cuprinse în proiect astfel încât să permită accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate;
  • Asigurarea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusiv dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Prin implementarea proiectului de față, Consiliul Județean Sălaj va dota mai multe unități școlare cu personalitate juridică din județul Sălaj, cu mobilier, echipamente și materiale didactice, după cum urmează: Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Speranța Zalău, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei și unități școlare din următoarele comune: Băbeni, Bălan, Boghiș, Creaca, Dobrin, Lozna, Plopiș, Rus și Zalha.

Investiția va consta în:

  • 10 laboratoare de informatică dotate cu: 10 table interactive+suport, 152 sisteme de tip desktop cu monitor / sisteme all-in-one / laptop-uri, 10 sisteme sunet, 10 multifuncționale, 10 camere videoconferință, 10 routere wifi, 29 alte dispozitive și echipamente tehnologice;
  • 119 săli de clasă dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual și anume: 114 table interactive de min.65 inch+suport, 114 laptopuri sau sisteme all-in-one, 119 sisteme de sunet, 119 camere videoconferintă, 119 imprimante multifuncționale, 119 scannere documente portabile și 39 alte dispozitive și echipamente tehnologice;
  • 106 săli de clasă, dotate cu mobilier și materiale didactice;
  • 6 laboratoare de științe (multidisciplinare) dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice;
  • 6 laboratoare de științe (multidisciplinare) dotate cu echipamente digitale;
  • 19 cabinete școlare (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale.

Astfel, prin implementarea proiectului de față se va asigura un proces educațional modern și incluziv, precum și creșterea atractivității sistemului de învățământ.

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – Următoarea GenerațieUE”
https://mfe.gov.ro/pnrr/
https://www.facebook.com/PNRROficial/


Tipărire