ÎNFIINȚARE STRUCTURĂ DE SPRIJIN A AFACERILOR ÎN JUDEȚUL SĂLAJ

 

Finanțare: AM_PRNV_Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest), Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Cod apel: PRNV/46/PRNV_P1/ OP1/RSO1.3/ PRNV_A20, Apel de proiecte nr. PRNV/2023/132.A.1/1 - Sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă.

Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă:
- Fondul European de Dezvoltare Regională (43.07%), respectiv 14.935.570,74 lei;
- Bugetul național (7,60%), respectiv 2.635.688,95 lei.

Cod SMIS: 330828

Contract de finanţare: 217/07.03.2025

Valoarea totală a proiectului „Înființare structură de sprijin a afacerilor în județul Sălaj“, cod SMIS 330828, este de 37.218.980,86 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este de 17.571.259,69 lei.

Durata de implementare a proiectului: 53 luni, respectiv între 03.10.2023 și 29.02.2028.

Localizarea proiectului: Comuna Hereclean, județul Sălaj

Obiectivul general al proiectului: Crearea unui parc de specializare inteligentă în vederea dezvoltării unui ecosistem economic bazat pe un puternic parteneriat între administrațiile publice, mediul privat și cel de cercetare-inovare, prin susținerea investițiilor în activități economice cu valoare adăugată mare, bazate pe tehnologii avansate, cu efecte directe și pozitive asupra dezvoltării durabile a economiei locale și regionale și creșterii gradului de competitivitate economică.

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Crearea și operaționalizarea unui parc de specializare inteligentă, respectiv a infrastructurii necesare pentru investitori, până în 2027;
2. Atragerea a minim 5 investiții bazate pe activități economice cu valoare adăugată mare și crearea de noi locuri de muncă până în 2030, pentru dinamizarea mediului economic local la nivelul UAT Hereclean și a zonelor învecinate pe care le polarizează;
3. Dezvoltarea ecosistemului de economie inovativă județeană și regională prin potențarea resurselor de inovare ale societății de administrare a parcului de specializare inteligentă, prin intermediul a cel puțin 4 parteneriate active în care sectorul privat și cel de cercetare-inovare pot colabora pentru crearea de produse și servicii noi, adaptate unor nevoi specializate, conferindu-le competitivitate economică pe plan național și internațional, până în 2030.

Principalele lucrări propuse:
În cadrul proiectului se urmărește asigurarea echipării edilitare a zonei cu rețele de alimentare cu apă, canalizare, electricitate și telecomunicații, împrejmuirea terenului și realizarea accesului carosabil pentru parcul de specializare inteligentă.
Astfel, prin proiect se vor executa următoarele categorii de lucrări și intervenții:
- sistematizarea verticală a terenului;
- realizarea de platforme, drumuri de acces, piste de biciclete;
- parcelarea în loturi conform PUZ;
- realizarea unei stații de epurare și a unei stații de clorinare a apei;
- realizarea unui puț forat cu bazin și grup de pompare pentru necesarul de alimentare cu apă;
- posturi de transformare pentru rețeaua de energie electrică.
Realizarea acestei structuri de sprijin a afacerilor în județul Sălaj va contribui la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de trai, stimularea economiei locale și atragerea de noi investitori în zonă. Parcul nou înființat va avea o structură proprie, care va asigura utilitățile necesare funcționării rezidenților.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Comunicat de presă

 

„Finanțarea proiectului este asigurată de ADR Nord-Vest prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 din Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene”


Tipărire