Reabilitare și modernizare drum județean DJ 109E: lim. jud.Cluj - Fodora - Rus - Buzaș - Lozna – DN 1H (pod Ciocmani), km 17+000 - 62+782

 

Finanțare: Programul Operațional Regional, Axa Prioritară: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Operațiunea - Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene, Cod apel: POR/373/6/1/Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene, Componenta 1 POR 2018/6/6.1/6 Proiecte nefinalizate

Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă: Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), Bugetul de stat (13%) și contribuția Beneficiarului (2%).

Cod SMIS: 125122

Contract de finanțare: 3465/09.11.2018

Valoare totală a contractului: 168.578.294,15 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă alocată prin Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 108.885.856,15 lei.

Durata de implementare a proiectului: până la data de 31.12.2023.

Localizarea proiectului: DJ 109E, km 17+000 – 62+782 respectiv: jud. Cluj – Fodora – Rus - Buzaș - Lozna - DN1H (pod Ciocmani).

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 109E: lim. jud.Cluj - Fodora - Rus - Buzaș - Lozna - DN 1H (pod Ciocmani), km 17+000 - 62+782.

Obiectivele specifice ale proiectului, care au condus la atingerea obiectivului general, au fost:
1.Îmbunătățirea condițiilor de trafic pe 45,782 km din drumul județean DJ 109E, prin executarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a structurii rutiere și creșterea capacității portante a drumului, respectiv a vitezei de deplasare.
2.Creșterea siguranței rutiere prin reabilitarea podurilor și podețelor, realizarea elementelor de stabilizare a terenului și a celor de colectare / dirijare a apelor și executarea elementelor de semnalizare orizontală / verticală corespunzătoare.
3.Crearea condițiilor necesare dezvoltării economice a zonei de est a județului Sălaj și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din comunele traversate de sectorul de drum reabilitat și modernizat, prin accesibilizarea conectivității zonei la rețeaua TEN-T pentru potențialii investitori și prestatori de servicii, precum și prin scăderea costurilor de deplasare și transport.

Rezultatele proiectului s-au concretizat în:
- 45,782 km drum județean reconstruit / modernizat, conectat la rețeaua TEN-T;
- 8.399 persoane - populație deservită de o infrastructură secundară modernizată care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Investiția realizată prin proiect are impact atât la nivel județean, cât și regional, aceasta deservind nu numai locuitorii din comunele traversate de sectorul de drum reabilitat și modernizat, ci și alți participanți la trafic care tranzitează zona de est a județului Sălaj.

Valoarea adaugată a acestei investiții este dată de crearea condițiilor necesare dezvoltării economice a zonei de est a județului Sălaj și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din comunele traversate de sectorul de drum reabilitat și modernizat, prin accesibilizarea conectivității zonei la rețeaua TEN-T pentru potențialii investitori și prestatori de servicii, precum și prin scăderea costurilor de deplasare și transport.

 

Comunicat de presă final.

 

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizionați: http://www.fonduri-ue.ro


Tipărire